Så går det till på A-kembaren

Vi tar hand om dina arbetskläder med modern teknik

På A-kembaren tar vi inte bara hand om dina arbetskläder – vi tar hand om dem med omsorg, precision och modern teknik. Följ med oss på en resa genom vår tvättprocess och se hur vi garanterar att varje plagg behandlas med den uppmärksamhet det förtjänar.

Vår tvättprocess börjar redan vid din arbetsplats. Våra chaufförer både hämtar den smutsiga tvätten och lämnar av rena plagg vid sina besök. Vår chaufför Tobias berättar om hur hans arbetsdagar ser ut.

– Det roligaste med att åka ut till kunderna är såklart att träffa alla möjliga olika människor och även se olika miljöer, allt ifrån fabriker, hotell, affärer, kommunal verksamhet, spa osv, även om dagarna är lika så känns ändå jobbet varierande. Man arbetar självständigt, samtidigt som man får chans att möta olika människor.

Servicen för kunderna är såklart viktig. Till vissa levererar vi kläderna de behöver för att utföra sitt arbete, eller till hotell som får sina sängkläder tvättade och vikta. Det gör oss till en betydelsefull del av allas verksamhet!

Tobias chaufförkollega Anon håller med.

– Jag tycker det roliga med mitt jobb är att få insyn i hur det går till på de olika verksamheterna där våra kunder jobbar. Att vi kan hjälpa till genom att ta hand om tvätten tror jag underlättar i deras arbetsdagar.

 

Tvätt för lång livslängd

När kläderna når vårt tvätteri är det dags för dem att genomgå en noggrann tvättprocess. Vi använder skonsamma tvättmetoder och professionella tvättmedel för att säkerställa att kläderna rengörs på ett effektivt sätt, samtidigt som vi bevarar deras kvalitet och livslängd.

För att förlänga klädernas liv ytterligare har vi en sömmerska på plats, som hjälper till att laga små förslitningar, lösa knappar och liknande.

– Vi har bara en planet och det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att inte konsumera i onödan. Att laga plagg istället för att slänga är bättre för miljön, men minst lika bra för plånboken. För att ett plagg ska bli lagat på ett funktionellt men också snyggt sätt krävs olika saker. En bra maskin är en fördel, men det viktigaste skulle jag nog säga är tid, kreativitet och noggrannhet, berättar vår medarbetare Ensaf, som är kunnig inom området.

 


RFID-teknik för smidig återlämning

En av de mest innovativa aspekterna av vår tvättprocess är för de företag som väljer att implementera RFID-teknik. Varje plagg som är utrustat med en RFID-kod gör det möjligt för oss att exakt spåra dess väg genom tvättprocessen, med hjälp av vårt system TIKOS. Detta gör att vi kan hålla koll på varje plagg, vem det tillhör och länge det har varit i bruk. Därefter kan vi återlämna dem till exakt rätt plats när de är rena och fräscha.

– För vår del på A-kembaren har RFID öppnat upp möjligheter att ta in fler kunder och större avtal, men också stärkt vår service och trovärdighet. Att ha RFID underlättar såväl för kunden som för oss – ett win-win-läge, berättar vår vd Johan och fortsätter:

Många inköpare idag upplever att man köper in arbetskläder eller annan utrustning utan att ha koll på hur, när och vad det senaste köpet gav eller tog vägen. Med ett RFID kan vi enkelt ge ut listor på en hel del information, exempelvis hur många plagg som satts in olika perioder eller hur många gånger kläderna har tvättats.

Den generella responsen från våra RFID-kunder är en bättre kontroll på det som är i omlopp, ökad förståelse för användarbehovet samt minskade inköp, då vi med olika listor kan få en överblick på när och av vem kläderna hanteras, förklarar Johan.

 


Partnerskap med A-kembaren

Vi förstår vikten av att ha rena och välskötta kläder för att skapa en professionell image. Att ha A-kembaren som din partner innebär att du kan luta dig tillbaka och låta oss ta hand om allt besvär med tvätt och underhåll av arbetskläder. Med vår omsorgsfulla behandling och erfarenhet kan du lita på oss för att hålla dina arbetskläder i toppskick varje dag.

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Kontakta oss så berättar vi mer!