Årskrönika 2022 – “Vi har en hel del planerat för hur verksamheten ska utvecklas framåt”

Ett händelserikt och utmanade år går mot sitt slut. Trots ett tufft 2022 finns stora planer för hur verksamheten ska utvecklas. Vår vd Johan Persson berättar mer om tiden som gått och de spännande nyheter som väntar för A-kembaren efter årsskiftet.

 

Hur skulle du sammanfatta året 2022 på A-kembaren?

– Inget har varit “som vanligt”. Ökade gaspriser, oljepriser och inte minst drivmedelspriser har tyvärr givit hela branschen en rejäl utmaning att ta sig igenom. År 2022 har inneburit större utmaningar för oss än under pandemin med Covid-19. 

Förutom de extremt höjda priserna på driften har vi även haft utmaningar att få varor till tvätteriet, såsom textilier och övriga förnödenheter som behövs i vardagen. Men där är vi inte ensamma, utan jag skulle vilja påstå att samtliga branscher är drabbade på något vis. Vi har fått söka nya vägar för att hitta det vi sökt vilket även givit många nya möjligheter. Att vi på A-kembaren trots alla hinder under året gemensamt tagit oss igenom detta gör mig stolt!

Hur kommer A-kembaren utvecklas framåt?

– När jag blickar framåt är det oundvikligt att nämna fred mellan Ryssland och Ukraina som något jag ser fram emot mest under 2023. Perioden som har varit har nog gjort oss lite mer ödmjuka inför hur sårbara vi är av allt och alla. Vi har allt mer lärt oss att inte ta något för givet och vi håller oss mer “på tårna” nu än tidigare. 

Trots utmaningarna som världsläget har inneburit för oss har vi en hel del planerat för hur verksamheten ska utvecklas framåt. Vi har just rustat oss med en delvis ny maskinpark på Din Tvätt, vår verksamhet i Borås, som ska drifttestas efter nyår. Vi är också i full färd med att vidareutveckla och effektivisera vårt tvättsystem Tikos fullt ut, där vi använder oss av RFID-märkning. Det kommer att ge oss verktyg som är unikt både för oss och våra kunder.

Har du en hälsning att framföra inför det nya året?

– Till alla våra befintliga kunder vill jag hälsa ett varmt TACK för i år. Jag hoppas att de haft en riktigt god jul och önskar dem ett gott nytt år. Till dig som ännu inte tvättat hos oss eller upptäckt våra tjänster och sortiment – kontakta våra tjejer i butiken, de löser allt!

Posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.