Foto: Joakim Leihed

A-kembaren säkrar klädstocken åt Heléns Rör

När du är nordens största stålrörsgrossist och besitter ett extraordinärt lösningsfokus inom området krävs arbetskläder som håller måttet. Därför har Heléns Rör valt att anlita A-kembaren för uppgiften. Vi har fått chansen att prata med Anders Hultberg, Production Manager på Heléns Rör, om deras upplevelse av vår service och hur de genom att spåra kläderna med RFID-chip säkrar kvalitén.

Inom stålindustrin finns viktiga parametrar att tänka på när det gäller arbetskläder och säkerhetsutrustning. Heléns Rör använder sig exempelvis av flamsäkra tröjor som en del av det klädpaket de hyr från A-kembaren.

– Kraven vi ställer på våra arbetskläder är att de ska vara bekväma, slitstarka över tid och att de ska vara snygga. Det ska finnas ett sortiment för hela personalstyrkan med en profil som är enhetlig, säger Anders.

Utöver flamsäkra plagg finns också byxor, tröjor med lång och kort ärm, tunna jackor och vinterkläder med varsel med i uppställningen från bland annat Blåkläder. Allt kompletteras med handskar och kepsar till en arbetsstyrka om drygt 100 personer. Att överlåta förmedlingen och hanteringen av kläderna till A-kembaren ser Anders flera fördelar med.

– Med detta upplägget låter vi experter ta hand om vår personliga skyddsutrustning och det är underlättande både för utvecklingen och hanteringen. De vet vad som händer inom området och kan hjälpa oss att ta fram rätt produkter för ändamålet, berättar Anders.

– Vi är duktiga på att kapa rör, A-kembaren är duktiga på arbetskläder, säger Anders med en blinkning.

 

Spårbara plagg

Heléns Rör var bland de första av A-kembarens kunder att använda sig av RFID-märkning i sina kläder, vilket innebär att ett chip sätts in i plagget och kan spåra exempelvis hur länge det varit i bruk, hur ofta det tvättas och till och med hitta tillbaka till en särskild medarbetare efter tvätt.

– RFID i plaggen var ett av kraven vi hade när vi bytte leverantör till A-kembaren. Syftet är att hålla koll på vår klädstock och se vad som rullar och inte. Vi har möten med A-kembaren kvartalsvis för att ha bra kontroll på våra plagg.

Sammantaget underlättar samarbetet med A-kembaren för Heléns Rör på flera sätt.

A-kembaren är experter på personlig skyddsutrustning och stöttar oss i detta baserat på vår kravspecifikation. De kommer med förslag på förbättringar som gynnar både komfort och hållbarhet vilket ger oss glada nöjda medarbetare och i sin tur god ekonomi.

 

Foto: Joakim Leihed